Uygulamalı Kuantum Teknolojileri Konulu Eureka Network Çağrısı Açıldı

26 Nisan 2024 Cuma

Eureka’nın önemli destek araçlarından biri olan Eureka Network Projeleri kapsamında “Uygulamalı Kuantum Teknolojileri” (Applied Quantum Technologies) konulu çağrı ülkemiz dahil 16 ülkenin katılımı ile 1 Şubat 2024 itibari ile açıldı. Eureka'nın amaçlarına paralel olarak ticarileşme potansiyeli yüksek ve pazara yönelik ürün, süreç ve hizmetlerin geliştirildiği projeler bu çağrı kapsamında desteklenecektir.


Çağrının Amacı

Kuantum teknolojisi, kuantum bilgi işlemenin bireysel yöntemlerinden, algoritmalara ve çeşitli uygulamalar için kuantum bilgisayarların kullanımına kadar pek çok teknoloji katmanını içermektedir.

Mevcut teknolojilerden daha iyi performans gösteren veya hızlandıran kuantum teknolojileri geliştiren ve endüstri, bilim ve toplumla ilgili sorunların çözümüne katkıda bulunan kuruluşların desteklenmesi çağrının temel amacını oluşturmaktadır.

Çağrı kapsamında, proje önerileri aşağıda yer alan odak alanları kapsamında olabilmekle birlikte kuantum teknolojilerinin sadece bu alt başlıkları ile sınırlı değildir.

Çağrının Odak Alanları

  1. Kuantum hesaplama
  2. Kuantum simülasyonu ve yığın seviyeleri
  3. Kuantum iletişimi ve siber güvenlik
  4. Kuantum algılama ve metroloji

Eureka Network-Uygulamalı Kuantum Teknolojileri uluslararası çağrı metni için tıklayınız.

Eureka Network- Uygulamalı Kuantum Teknolojileri proje başvuruları 1719-Eureka Kuantum Teknolojileri kodlu ve Eureka Network 2024 Uygulamalı Kuantum Teknolojileri Çağrı Duyurusu başlıklı ulusal çağrı kuralları çerçevesinde yürütülecektir. Ulusal başvuru öncesinde çağrı metninin dikkatle incelenmesi gerekmektedir, başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olabilir. Ulusal çağrı metni ve kuralları için lütfen tıklayınız.

1719-Eureka Kuantum Teknolojileri kodlu çağrıya Ülkemizden sermaye şirketi statüsündeki firmalar, yükseköğretim kurumları, kamu araştırma merkez ve enstitüleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ve 6550 sayılı kanun kapsamındaki araştırma altyapıları başvuruda bulunabilir. İlgili kurumların başvuruları en az bir sermaye şirketi ortaklığında kabul edilir. Çağrı kapsamında sunulan projelerde sermaye şirketi Yürütücü Kuruluş (Muhatap Kuruluş) olmalıdır.


Çağrı Başvuru Süreci

Başvurular uluslararası ve ulusal olmak üzere iki aşamalı olarak yürütülecektir.

  1. Aşama/Uluslararası Başvuru: Tüm ortakların, çağrı web sayfasında bulunan Eureka proje başvuru formunu çevrim içi olarak doldurmalıdır (https://eureka.smartsimple.ie/s_Login.jsp). Her başvuru, bu başvuruda yer alan ülkelerin ulusal Eureka ofisleri tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır.  Ön değerlendirme süreci 14 Mayıs 2024’te tamamlanacak olup, uygun bulunan projeler ulusal başvuru yapmak üzere davet edilecektir.
  2. Aşama/Ulusal Başvuru: Türkiye’den katılımcıların uluslararası başvuru formuyla birlikte TÜBİTAK 1719-Eureka Kuantum Teknolojileri ulusal çağrısına 6 Haziran 2024 tarihine kadar ulusal başvurularını yapmaları gerekmektedir (https://eteydeb.tubitak.gov.tr/prodis.htm).

Çağrı Takvimi

Uluslararası Çağrı Açılış Tarihi: 1 Şubat 2024

Uluslararası Çağrı Kapanış Tarihi: 9 Mayıs 2024 (GMT:14.00)

Ulusal Çağrı Açılış Tarihi: 9 Mayıs 2024

Kuruluş Bazlı Ön Kayıt için Son Tarih: 5 Haziran 2024 (Saat: 23.59 TR saati)

Ulusal Proje Başvuruları Son Tarih: 6 Haziran 2024 (Saat: 23.59 TR saati)

Değerlendirme Süreçlerinin Tamamlanması: Aralık 2024

İletişim

Uluslararası Başvuru Süreci için:
E-posta: 
eureka@tubitak.gov.tr

Ulusal Başvuru Süreci için:

E-posta: 1509@tubitak.gov.tr