TAGEM AR-GE Destek Programı 18. Proje Çağrısı Açıldı

27 Nisan 2023 Perşembe

Tarım ve Orman Bakanlığı Ar-Ge Destek Programı 18. Proje Çağrısı kapsamında proje başvuruları 26 Nisan 2023 - 16 Haziran 2023 tarihleri arasında kabul edilecektir. Başvuru kabulleri 16 Haziran 2023 Cuma günü saat 18.00 itibarıyla sona erecektir. Ar-Ge Destek Programı 18. Proje Çağrısı kapsamında;

a) Üniversiteler,

b) TÜBİTAK Ar-Ge Birimleri,

c) Sivil toplum, meslek ve çiftçi kuruluşları (Dernek, vakıf ve bunların iktisadi işletmeleri, oda, borsa, birlik ve üst birlikleri/iktisadi teşekkülleri, kooperatifler),

ç) Özel sektör kuruluşları (13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa uygun olarak ticaret siciline tescili yapılmış, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde kaydı bulunan sermaye şirketleri) başvuru yapabilecek.

Yukarıda belirtilenler haricindeki kurum/kuruluşlar ve gerçek kişilerin proje başvuruları değerlendirme dışı bırakılacaktır. Çağrı kapsamında başvuru yapılacak projenin konusunun internet sayfasında belirtilen 18. Proje Çağrısı Öncelikli Ar-Ge Konuları kapsamında olması gerekmektedir.

18. Proje Çağrısı kapsamında yapılacak proje başvurularında proje ortaklığı bulunması zorunludur. “Tarım Ekonomisi” başlığı altında yer alan yedi adet öncelikli konu kapsamındaki projeler için yapılacak başvurularda ise proje ortağı zorunluluğu bulunmamaktadır.

Ortaklık şartı bulunan projelerdeki ortaklıklara ilişkin kurallar ise şöyledir:

  • Üniversitelerin ve TÜBİTAK Ar-Ge birimlerinin yürütücü kurum olarak başvurabilmeleri için destek programına başvurmaya haiz en az bir özel sektör kuruluşu (13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’na uygun olarak ticaret siciline tescili yapılmış, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde kaydı bulunan sermaye şirketleri) ile ortaklık yapmaları zorunludur. Bu ortaklık şartı sağlandıktan sonra diğer kurum/kuruluşlar da projede ortak olarak yer alabilir.
  • Özel sektör, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının yürütücü kurum olarak Destek Programına başvuruda bulunabilmeleri için en az bir enstitü (TAGEM’e bağlı enstitüler ile TAGEM tarafından araştırma yetkisi verilmiş Bakanlık birimleri listesine Programa ait internet sayfasından ulaşılabilir) ile ortaklık yapmaları zorunludur. Bu ortaklık şartı sağlandıktan sonra diğer kurum/kuruluşlar da projede ortak olarak yer alabilir.

Daha detaylı bilgi için Ayrıntılı Başvuru Koşulları linkini ziyaret edebilirsiniz.​