Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı 2024 Çağrıları için Son Başvuru Tarihi 5 Haziran’a Uzatıldı

25 Nisan 2024 Perşembe

Ufuk Avrupa Programı Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (Europe’s Rail) kapsamında demiryolu ulaşımında yenilikçi teknolojilerinin (başta dijital ve otomasyon olmak üzere) geliştirilmesinin ve uygulanmasının hızlandırılarak, Avrupa Yeşil Mutabakatı hedeflerine katkı sunacak şekilde Avrupa’da yük ve yolcu taşımacılığında demiryolu ulaşımının kullanım oranının artırılması hedeflenmektedir.

Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı’nın HORIZON-ER-JU-2024 kodlu 2024 yılı çağrıları 25.01.2024 tarihinde açılmış olup çağrılara proje başvuruları için son başvuru tarihi  7 Mayıs 2024 tarihinden 5 Haziran 2024 tarihine uzatılmıştır.  (Brüksel saati ile 17:00). 

21.7 Milyon Avro Avrupa Komisyonu desteği verilmesi planlanan çağrılar kapsamında raylı sistemlere yönelik olarak demiryolu haberleşme sistemleri, dijital otomatik kuplaj (Digital Automatic Couple) ve Hız Yuvarı (Hyperloop)  konuları ile ilgili projelerinin fonlaması beklenmektedir. Çağrı konuları ile ilgili detaylar Europe’s Rail 2024 Yılı Çalışma Programı’nın 148-173 sayfalarından incelenebilir. 

Ortak Bulma Platformu

Çağrı kapanış tarihine kadar çağrılara yönelik konsorsiyumlarda yer alabilmek adına çevrimiçi görüşmeler gerçekleştirmek üzere ilgili platforma5 Mayıs2024 tarihine kadar kayıt olabilir ve toplantılarınızı planlayabilirsiniz.   

Sorularınız için ncptransport@tubitak.gov.tr adresi üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.