Ufuk Avrupa Programı kapsamında projelendirilen Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions to a Sustainable Future Partnership (DUT) 2023 Çağrısı ile şehirlerin daha sürdürülebilir bir ekonomiye ve işlevselliğe geçişlerine yardımcı olmak için kentsel zorlukları ele alan uluslararası araştırma ve/veya yenilik projeleri desteklenecektir. Stratejik kentsel araştırmadan, uygulamalı kentsel araştırmaya ve kentsel yeniliklerin uygulamasına kadar çeşitli faaliyetleri destekleyecek çağrılar, disiplinler arası çalışmalara açıktır.
Çok ortaklı uluslararası konsorsiyumlar tarafından sunulacak proje önerilerinin destekleneceği DUT 2023 Çağrısı iki aşamalı başvuru sürecine sahiptir. Uluslararası hakem kurulu tarafından değerlendirildikten sonra, desteklenmeye hak kazandığı ilan edilen projeler, ortaklığa katılan ülkelerin ulusal fonlama kuruluşları tarafından finanse edilecektir. İlk aşama uluslararası proje başvuruları (ön-proje) 21 Kasım 2023 tarihinde (13:00 CET) sona erecektir. Programa katılan ülkeler, ortak bulma platformu, uluslararası bilgi günleri, çağrı takvimi, iletişim bilgileri gibi detayların özetine TÜBİTAK Ufuk Avrupa Programı web sayfasındaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
DUT 2023 Yılı Çağrısında Türk araştırmacılar TÜBİTAK - 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecektir. Başvuru öncesinde ulusal başvuru kurallarının detaylı bir şekilde içeren DUT 2023 Çağrısı Ulusal Başvuru Kuralları dokümanının incelenmesi önerilmektedir.
Çağrı konuları, çağrı kuralları, proje gereksinimleri ve projelerden beklenen diğer niteliklere ilişkin detaylı bilgilere uluslararası çağrı sayfasından ulaşabilirsiniz.
Çağrı sekretaryası tarafından 12.09.2023 ve 10.10.2023 tarihlerinde düzenlenecek Bilgi Günlerine ve gerçekleştirilecek Proje Fikri Sunumlarına ek olarak; TÜBİTAK tarafından 22 Eylül 2023 tarihinde çevrim içi bir Ulusal Bilgilendirme Günü düzenlenecektir. Etkinlikte, ortaklık yapısı, başvuru koşulları, dikkat edilmesi gerekenler, başarılı projeler için ipuçları, TÜBİTAK 1071 programı ulusal başvuru süreçleri, bütçe ve ödeme detaylarından bahsedilecektir. Etkinlik hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
İletişim
Uluslararası Başvuru Koşulları ve DUT Hakkında Bilgi İçin:
Serhat MELİK & Arzu İpek ÜÇÜNCÜ
UİDB AB Çerçeve Programları Müdürlüğü
E-posta: dut@tubitak.gov.tr
Ulusal Başvuru Koşulları Hakkında Bilgi İçin:
Dr. Ceren UZUN
ARDEB UPAG Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu
E-posta: ceren.uzun@tubitak.gov.tr