KOBİ’lerimize Almanya, Belçika, Brezilya, Çekya ve Lüksemburg’da Yer Alan KOBİ’ler ile İkili ve Çoklu İş Birliği İmkânı!

10 Haziran 2024 Pazartesi

IRA-SME 34. çağrısı; Almanya, Belçika (Flaman ve Valon Bölgeleri), Brezilya, Çekya ve Lüksemburg’da yer alan KOBİ’ler ile ikili ve çok taraflı iş birliğine olanak tanımaktadır.

IRA-SME (International Research Activities by Small and Medium-sized Enterprises) Ağının 34. çağrısı ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) dâhil olduğu uluslararası araştırma, geliştirme ve yenilik projelerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

25 Eylül 2024 tarihine kadar açık kalacak olan çağrı ile Almanya, Belçika (Flaman ve Valon Bölgeleri), Brezilya, Çekya ve Lüksemburg yer alan KOBİ’ler ile ikili ve çok taraflı iş birliğine olanak tanınmaktadır.

Çağrıya ülkemizden yapılacak başvurularda sanayi-akademi iş birliği önerilmekle birlikte çağrı ortağı en az 2 ülkenin yer aldığı KOBİ-KOBİ iş birliği projeleri desteklenebilecektir.

Uluslararası çağrı metnine www.ira-sme.net web sitesinden, ulusal kurallara ilişkin bilgilere ise aşağıdaki dokümandan ulaşılmaktadır.

IRASME ULUSAL BAŞVURU KURALLARI