ERC 2025 Consolidator Grant Çağrısı yayınlandı

27 Eylül 2024 Cuma

ERC Consolidator Grant Çağrısı  (ERC-2025-CoG) 26 Eylül 2024 tarihi itibariyle başvurulara açılmıştır. Çağrının 14 Ocak 2025 tarihinde kapanması beklenmektedir. Proje başına en fazla 2-3 Milyon Avro'nun verileceği çağrı kapsamında yaklaşık 354 projenin desteklenmesi beklenmektedir. 

Consolidator Grant fonlarından yararlanmak isteyen araştırmacıların belirli bir bilimsel araştırma olgunluğuna erişmiş ve bağımsız araştırma yapabildiklerini göstermiş olmaları beklenmektedir. Örneğin bu gösterge, doktora tez danışmanından bağımsız olarak birden fazla önemli makale yayınlamak veya birden fazla önemli makalede ana yazar olmak olabilir. 

Bu çağrıya 1 Ocak 2013 - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında başarılı doktora savunmasını yapmış olan araştırmacılar başvuru yapabilecektir. 

TÜBİTAK ERC Baş Araştırmacı Geliştirme Programı (EBAG) bu çağrı kapsamında başvuru almaya devam etmektedir. EBAG desteğine başvurmak için son başvuru tarihi 30 Kasım 2024'tür. 

Çağrının resmi sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 

TÜBİTAK'ın ilgili çağrı sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 

Hazırlık sürecinizde destek almak ve çağrı ile ilgili sorularınız için TÜBİTAK ERC Ulusal İrtibat Noktaları olarak ncperc@tubitak.gov.tr adresinden bizlerle irtibata geçebilirsiniz.